Inspecties

Dagelijks worden er meer zonnepanelen geïnstalleerd, een goede ontwikkeling. Helaas komen er nog regelmatig problemen voor bij zonne-energiesystemen die niet veilig zijn en niet goed werken. Is jouw zonne-energiesysteem wel veilig? Door het uit laten voeren van een zonnepanelen inspectie door onze specialisten weet jij de exacte staat van jouw zonne-energiesysteem. Onafhankelijke inspecties van PV-systemen met na afloop een overzichtelijke rapportage. 

Veiligheid staat bij ons op de eerste plaats. Wij vinden dat alle zonne-energiesystemen veilig en goed moeten werken. Voorkom onveilige situaties door jouw pv-systeem te laten inspecteren.  Het uitvoeren van inspecties verlengt de levensduur van een zonne-energiesysteem en zorgt voor een optimaal rendement. Daarnaast voorkom je ook onnodig hoge kosten voor reparatie, en dat is weer fijn voor jouw portemonnee. 

Waarom zou ik mijn zonnepanelen laten inspecteren?

  • Veilig systeem

  • Voorkom en constateer problemen

  • Voorkom hoge reparatiekosten

  • Optimaal rendement

  • Langere levensduur

Hoe gaat een inspectie in zijn werk?

Bij een inspectie van zonnepanelen kijken wij grondig naar belangrijke controlepunten die voorgeschreven worden volgens de normen. Hierbij doen wij een optische inspectie en meten wij waardes van het systeem. Hierin nemen we alles mee, van omvormers en bekabeling tot aan de zonnepanelen en de onderconstructie. Na de inspectie ontvang je van ons een uitgebreide rapportage met daarin alle bevindingen en de conclusie. Zo heb jij een overzichtelijk beeld van de huidige staat van jouw zonne-energiesysteem en weet je of jouw systeem goed en veilig werkt.

Verschillende inspecties van zonnepanelen

Tijdens een keuring van zonne-energiesystemen controleren wij het systeem van top tot teen. Wij kunnen verschillende inspecties uitvoeren:

  • Eerste inspectie: zoals de naam al doet vermoeden is dit een eerste inspectie die er bij een zonne-energiesysteem wordt uitgevoerd. Hierbij wordt het systeem compleet geïnspecteerd met behulp van de laatste branchenormen en veiligheidseisen.
  • Periodieke inspectie: een inspectie na de eerste inspectie. Hierbij is het systeem al eenmaal door ons gekeurd. Dit is een periodieke keuring.
  • Drone inspectie: met een drone kunnen wij grote aantallen zonnepanelen inspecteren, zoals in een zonnepark. Het werken met een drone is efficiënt, makkelijk inzetbaar en bespaart veel tijd. Drones worden ingezet bij systemen met grote aantallen zonnepanelen (500+).

Bekijk onze inspecties

Eerste inspectie
Periodieke Inspectie
Periodieke inspectie zonnepanelen pv systeem
Drone Inspectie
Drone inspectie zonnepanelen pv systeem solar

Inspectie aanvragen

Vraag hier jouw inspectie aan door het formulier in te vullen.