Inspecties

Nog veel te vaak worden zonne-energiesystemen slecht geïnstalleerd, met alle gevolgen van dien! Van de meeste problemen ligt de oorzaak bij de installatie van een systeem. Wil jij zeker zijn van een goed en veilig systeem? Laat onze inspecteurs jouw systeem inspecteren.

Veiligheid staat bij ons op de eerste plaats, alle zonne-energiesystemen moeten veilig zijn. Door het goed inspecteren van zonnepanelen kunnen problemen worden voorkomen. Zo zorgen we ervoor dat jouw systeem veilig is. Het uitvoeren van inspecties verlengt de levensduur van een zonne-energiesysteem en zorgt voor een optimaal rendement. Onverwachte kosten kunnen zo worden voorkomen, en dat is weer fijn voor jouw portemonnee.

Wij voeren inspecties uit conform NEN 3140, NEN 1010, NEN 7250, NEN-EN-IEC 62446.

Waarom zou ik mijn zonnepanelen laten inspecteren?

  • Voorkom en constateer problemen.

  • Voorkom onverwachte kosten.

  • Een veilig systeem.

  • Optimaal rendement.

  • Langere levensduur.

Inspecties van zonnepanelen zijn vooralsnog niet verplicht, maar wij raden het altijd sterk aan. Zo weet je zeker of een systeem naar behoren werkt en goed is geïnstalleerd. Sommige verzekeringen eisen eerst een inspectie voordat ze een zonne-energiesyteem verzekeren. 

Hoe gaat een inspectie in zijn werk?

Bij de inspectie van een systeem kijken wij grondig naar allerlei belangrijke punten die voorgeschreven worden volgens de normen. Hierbij doen wij een optische inspectie met het oog en meten wij waardes van het systeem. Hierin nemen we alles mee, van omvormers en bekabeling tot aan de zonnepanelen en de onderconstructie. Na de inspectie ontvang je van ons een uitgebreide rapportage met daarin alle bevindingen en de conclusie.

Onderhoud zonnepanelen pv systeem

Onze certificaten

Wij staan voor betrouwbaar en professioneel, bekijk hier onze certificaten.

Lees meer

Onze inspecties

Eerste inspectie
Periodieke Inspectie
Periodieke inspectie zonnepanelen pv systeem
Drone Inspectie
Drone inspectie zonnepanelen pv systeem solar

Inspectie aanvragen

Vul het formulier in.