Inspectie zonnepanelen

Bekijk hier al onze inspecties.

SCIOS Scope 12 Inspectie
Scope 12 inspectie zonnepanelen
NEN1010 Inspectie
NEN 1010 inspectie zonnepanelen
Smart Check
Smart Check zonnepanelen PV Care
Drone Inspectie
Drone inspectie zonnepanelen PV Care

Waarom zonnepanelen inspecteren?

Dagelijks worden er meer zonnepanelen geïnstalleerd, een goede ontwikkeling. Helaas komen er nog regelmatig problemen voor bij zonne-energiesystemen die niet veilig zijn en niet goed werken. Is jouw zonne-energiesysteem wel veilig? Door het uit laten voeren van een zonnepanelen inspectie weet jij de exacte staat van jouw zonne-energiesysteem. Onafhankelijke inspecties van PV-systemen met na afloop een overzichtelijke rapportage. 

Veiligheid staat bij ons op de eerste plaats. Wij vinden dat alle zonne-energiesystemen veilig en goed moeten werken. Voorkom onveilige situaties door jouw pv-systeem te laten inspecteren.  Het uitvoeren van inspecties verlengt de levensduur van een zonne-energiesysteem en zorgt voor een optimaal rendement. Daarnaast voorkom je ook onnodig hoge kosten voor reparatie, en dat is weer fijn voor jouw portemonnee. 

Voordelen

  • Onafhankelijke inspectie

  • Veilig systeem

  • Voorkom en constateer problemen

  • Voorkom hoge reparatiekosten

  • Optimaal rendement

  • Langere levensduur

Hoe gaat een inspectie in zijn werk?

Bij een inspectie van zonnepanelen kijken wij grondig naar belangrijke controlepunten die voorgeschreven worden volgens de normen. Hierbij doen wij een optische inspectie en meten wij waardes van het systeem. Hierin nemen we alles mee, van omvormers en bekabeling tot aan de zonnepanelen en de onderconstructie. Na de inspectie ontvang je van ons een uitgebreide rapportage met daarin alle bevindingen, de conclusie en concrete verbeterpunten voor herstel. Zo heb jij een overzichtelijk beeld van de huidige staat van jouw zonne-energiesysteem en weet je of jouw systeem goed en veilig werkt.

keuring zonnepanelen pv care

Verschillende soorten inspecties

Tijdens een keuring van zonne-energiesystemen controleren wij het systeem van top tot teen. Wij kunnen verschillende inspecties uitvoeren:

  • Scope 12 inspectie: een inspectie van het complete zonne-energiesysteem volgens de SCIOS Scope 12 richtlijnen. Uitgevoerd door onze eigen SCIOS Scope 12 gediplomeerde inspecteurs en vaak vereist voor grotere systemen (+50 panelen) en verzekeringen.
  • NEN 1010 inspectie: NEN 1010 is al jaren de norm voor veiligheid bij laagspanningsinstallaties. Dit is een inspectie van het volledige zonne-energiesysteem.
  • Smart Check: een slimme en voordelige vorm van inspecteren. Hierbij checken wij alle belangrijke punten van een zonne-energiesysteem voor de werking en veiligheid. Dit vatten we samen in een korte en overzichtelijke rapportage.
  • Drone inspectie: met een drone kunnen wij grote aantallen zonnepanelen inspecteren, zoals in een zonnepark. Het werken met een drone is efficiënt, makkelijk inzetbaar en bespaart veel tijd. Drones worden ingezet bij systemen met grote aantallen zonnepanelen (500+).

Nog meer vragen over inspecties? Bekijk onze veelgestelde vragen.

Inspectie aanvragen

Vraag hier een inspectie aan door het formulier in te vullen.