Reinigen

Reinigen van zonnepanelen

Waarom zou ik mijn zonnepanelen laten reinigen? Het antwoord is eigenlijk vrij simpel: doordat zonnepanelen 365 dagen per jaar buiten liggen te shinen hoopt vuil zich op. Denk aan bladeren, takken, modder, stof en vogelpoep. Al dit vuil vormt een laagje die de instraling van de zon tegenhoudt, wat zorgt voor minder rendement. De opbrengst van zonnepanelen gaat zo ieder jaar met gemiddeld 6% omlaag. Om dit te voorkomen kunnen wij jouw zonnepanelen schoonmaken om het systeem weer optimaal te laten functioneren.

 

Negatieve effect van vervuilde zonnepanelen

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar vervuiling van zonnepanelen, onder andere door TNO. Uit de onderzoeken komt naar voren dat er een duidelijk negatief effect is op het rendement. Het rendementsverlies komt vooral door vuil op de panelen zoals kleine stofdeeltjes, vogelpoep en bladeren. Hierdoor worden er lagen vuil gecreëerd waardoor de zonnestralen het zonnepaneel niet meer goed kunnen bereiken. De TNO-studie toont aan dat het rendementsverlies tussen de 4,4% en 7,7% per jaar is. Andere studies tonen aan dat dit verlies bij agrarische bedrijven en (zware) industrie zelfs kan oplopen tot 30%. De reiniging van zonnepanelen zorgt ervoor dat het rendement weer omhoog gaat en verlengt de levensduur van de zonnepanelen.

Reinigen Zonnepanelen

KLEINE WASJES?

Minder dan 100 zonnepanelen reinigen? Dit doen wij enkel in combinatie met ons serviceabonnement.

Bekijk serviceabonnementen

Breng een beschermlaag aan met Solar Wash

Voor reiniging van zonnepanelen gebruiken wij Chemitek Solar Wash, een reinigingsmiddel dat speciaal ontworpen is voor zonnepanelen. Naast het grondig reinigen van de panelen brengt dit ook een beschermende laag aan op de zonnepanelen. Deze laag zorgt ervoor dat vuil zich minder goed hecht waardoor langer en meer energie kan worden opgewekt.

PV Care reiniging zonnepalenen

Voordelen van reinigen zonnepanelen

  • Meer rendement

  • Zonnepanelen gaan langer mee

  • Milieuvriendelijk

  • Beschermende laag

Voor het reinigen van grote systemen met meer dan 500 zonnepanelen maken we gebruik van schoonmaakrobots. Met de innovatieve schoonmaakrobots van hyCLEANER kunnen panelen zelfs op een veilige afstand worden gereinigd. Voor grote zonneparken scheelt dit veel tijd en dus ook veel geld. Op zoek naar een schoonmaakbeurt voor een grote installatie of zonnepark? Neem contact op en wij helpen je graag verder!

Bekijk de datasheet voor meer informatie over het reinigen van zonnepanelen: Datasheet Reiniging Zonnepanelen

Reiniging zonnepanelen

Afspraak maken voor reinigen van zonnepanelen? Neem contact met ons op.

Maak een afspraak