Reinigen

Reinigen van zonnepanelen

Je zonnepanelen liggen 365 dagen van het jaar 24/7 te shinen op je dak of in het veld. Naar verloop van tijd  kan er vuil achterblijven op jouw zonnepanelen. Bladeren, takken, modder of vogelpoep, allemaal niet erg bevorderlijk voor een zonne-energiesysteem. Plan een afspraak voor het reinigen van zonnepanelen om jouw systeem weer optimaal te laten functioneren.

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar vervuiling van zonnepanelen, onder andere door TNO. Uit de onderzoeken komt naar voren dat er een duidelijk negatief effect is op het rendement. Het rendementsverlies komt vooral door vuil op de panelen zoals kleine stofdeeltjes, vogelpoep en bladeren. Hierdoor worden er lagen vuil gecreëerd en dit heeft als effect dat de zonnestralen de zonnecellen van het paneel niet meer goed kunnen bereiken. De TNO-studie toont aan dat het rendementsverlies tussen de 4,4% en 7,7% per jaar is. Andere studies tonen aan dat dit verlies bij agrarische bedrijven en (zware) industrie zelfs kan oplopen tot 30%. Het is dus raadzaam om zonnepanelen regelmatig te laten reinigen.

 

De voordelen

  • Een hoger rendement

  • Zonnepanelen gaan langer mee

  • Milieuvriendelijk

  • Bespaart geld.

Reinigen Zonnepanelen

WIST JE DAT?

Vuil op zonnepanelen het rendement tot wel 30% kan verlagen.

Plan afspraak
hyCLEANER solar
reinigen zonnepanelen zonnepark pv care

Voor het reinigen van panelen gebruiken wij een speciaal reinigings- en beschermingsmiddel ‘solarwash’. Met de innovatieve schoonmaakrobots van hyCLEANER kunnen panelen zelfs op een veilige afstand worden gereinigd.

Afspraak maken voor reinigen van zonnepanelen? Neem contact met ons op.