Veelgestelde vragen2023-03-06T22:00:30+01:00

Veelgestelde vragen

Storingen2021-11-22T15:41:52+01:00

Storing? Je bent aan het juiste adres. Wij helpen je graag bij het opsporen en verhelpen van de storing. Direct contact opnemen.

Voorkom storingen door je zonne-energiesysteem jaarlijks te laten inspecteren, of eerder wanneer je problemen vermoedt. Zonnepanelen kunnen door foutieve installatie storingen veroorzaken. Daarnaast kunnen omvormers en zonnepanelen na verloop van tijd defect gaan.

De vaakst voorkomende storingen bij zonnepanelen hebben te maken met communicatie. Controleer bij verbindingsproblemen of de omvormer nog connectie maakt met het internet. Mogelijke oorzaken zijn een veranderd wifi-wachtwoord, een nieuwe router, een zwak wifi-signaal of een defecte omvormer.

Inspecties2022-05-16T12:22:42+01:00

Laat jouw zonne-energiesysteem inspecteren, zeker als het net is geïnstalleerd. Met een opleverkeuring weet je zeker of jouw systeem voldoet aan de eisen en veilig is. Hiermee voorkom je problemen en onverwachte kosten.

Dit is afhankelijk van het soort inspectie. Belangrijke onderdelen zijn:

 • Legplan en documentatie van het zonne-energiesysteem;
 • De veiligheid van het geïnstalleerde systeem;
 • De huidige staat en betrouwbaarheid van het systeem
 • De efficiëntie en opbrengst van het systeem.

PV Care maakt onderscheid in de volgende soorten inspecties:

 • Scope 12 inspectie wordt vaak voorgeschreven door de verzekeraar. Deze inspectie wordt uitgevoerd door onze eigen SCIOS Scope 12 gediplomeerde inspecteur;
 • NEN 1010 inspectie (opleverinspectie), hiermee worden alle belangrijke onderdelen getoetst;
 • Smart Check heeft als doel om efficiënt het PV-systeem te checken op de belangrijke onderdelen.
 • Drone inspectie, hierbij wordt met behulp van een drone die is uitgerust met o.a. een warmtebeeld camera het systeem in beeld gebracht. Aansluitend wordt met speciale software de beelden geanalyseerd.

Lees hier alles over onze inspecties.

Bekijk hier al onze inspecties en vul het formulier in om een inspectie aan te vragen.

Scope 12 is dé Nederlandse richtlijn voor het inspecteren van zonne-energiesystemen. Bij de Scope 12 inspectie wordt het complete zonne-energiesysteem gecontroleerd door een SCIOS Scope 12 gecertificeerd inspectiebedrijf op alle belangrijke punten voor veiligheid en goede werking. De Scope 12 inspectie wordt volgens een gecertificeerd protocol uitgevoerd door onze eigen Scope 12 gediplomeerde inspecteurs.

Bij een aanvraag voor het verzekeren van een zonne-energiesysteem zal de verzekeraar zijn eisenpakket kenbaar maken, hierin staat o.a. vermeld welke inspectie wordt geëist met eventuele aanvullende voorwaarden. Vaak is een Scope 12 inspectie vereist.

Onderhoud2022-01-19T15:00:17+01:00

Onderhoud is behoud, en begint nadat het systeem operationeel is geworden. Het onderhoud kan bestaan uit onderstaande onderdelen en heeft tot doel om uw zonne-energiesysteem veilig en optimaal te laten functioneren.

 • Zonnepanelen reinigen;
 • Uitvoeren van keuringen en inspectie;
 • Hulp bij storingen;
 • Herstellen van wifi of communicatie van de omvormer;
 • Vervangen van defecte onderdelen zoals zonnepanelen, omvormers of optimizers.

Lees meer…

Om onze kwaliteit en professionaliteit te waarborgen maken wij gebruik de volgende normen en voorschriften:
NEN 1010, NEN 7250, NEN-EN-IEC 61439-1, NEN-EN-IEC 62446, handleidingen en/of montage instructies leveranciers.

Monitoring2021-10-04T15:49:55+01:00

Met monitoring bewaken wij jouw systeem 24/7. Wanneer er onregelmatigheden zijn zoals een opbrengst die blijft achter, een paneel of een ander onderdeel wat defect is. Na signalering ondernemen wij direct actie om het probleem voor u op te lossen.

 1. Met monitoring kun je eenvoudig vaststellen dat het systeem naar behoren werkt.
 2. Door middel van onze monitoring weet je niet alleen dat het systeem werkt, maar ook of de opgewekte zonne-energie overeenkomt met de capaciteit van het systeem.

Lees hier meer over monitoring…

Nee, alle soorten en merken zonne-energiesystemen kunnen wij monitoren. Zelfs systemen die standaard niet zijn uitgerust met een monitoring optie kunnen wij monitoren. Dit kan door het installeren van onze unieke tool, waarmee wij maar ook u zelf via internet uw systeem kan volgen.

Serviceabonnementen2021-10-04T11:02:16+01:00

Bij PV Care kan je kiezen voor twee serviceabonnementen: Solar Plus en Solar Compleet. Sluit hier jouw abonnement af.

De prijs van jouw serviceabonnement hangt af van het soort abonnement en de grootte van jouw systeem. Bekijk hier de prijzen.

Met een serviceabonnement van PV Care heb je alles-in-een onderhoud voor jouw PV-systeem. Het onderhoud wordt uitgevoerd door gecertificeerde professionals, zo weet je dat jouw systeem in goede handen is. Wij zorgen ervoor dat jouw systeem maximale stroom opwekt en helemaal veilig is. Zodat jij 25 jaar lang zorgeloos kan genieten van de zon (en natuurlijk jouw rendement).

Reiniging2021-10-04T17:25:03+01:00

Het reinigen van de panelen is vereist, onafhankelijk onderzoek van TNO toont aan dat de opbrengst van de panelen tot zo’n 8% kan teruglopen door vervuiling. De vervuiling is afhankelijk van de omgeving, de vervuiling van de panelen op een boerenschuur is vele malen hoger dan in een woonwijk.

De vervuiling van de panelen is afhankelijk van de omgeving, de vervuiling van de panelen op een boerenschuur is vele malen hoger dan in een woonwijk. De vuistregel voor consumenten installaties in een woonwijk is, om de panelen 1 keer per 2 jaar te laten reinigen. Voor zakelijke installaties en bijzondere omgevingsfactoren, geven wij advies op maat.

Zonnepanelen kunnen het beste worden gereinigd met osmose water, dit bevat geen mineralen. Daarnaast heeft PV Care een speciaal reinigingsmiddel voor zonnepanelen wat de panelen niet aantast en een laagje achterlaat waardoor de panelen minder snel vuil worden.

Staat jouw vraag er niet tussen? Wij helpen je graag verder. Neem contact met ons op!

Contact
Ga naar de bovenkant