Veelgestelde vragen2021-10-04T10:57:04+02:00

Veelgestelde vragen

Inspecties2021-10-04T10:26:34+02:00

Laat jouw zonne-energiesysteem inspecteren, zeker als het net is geïnstalleerd. Met een opleverkeuring weet je zeker of jouw systeem voldoet aan de eisen en veilig is. Hiermee voorkom je problemen en onverwachte kosten.

Dit is afhankelijk van het soort inspectie. Wij kijken naar:

 • Legplan en documentatie van het zonne-energiesysteem;
 • De veiligheid van het geïnstalleerde systeem;
 • De huidige staat en betrouwbaarheid van het systeem
 • De efficiëntie en opbrengst van het systeem.

PV Care maakt onderscheid in de volgende soorten inspecties:

 • Scope 12 inspectie wordt vaak voorgeschreven door de verzekeraar;
 • NEN 1010 inspectie (opleverinspectie), hiermee worden alle belangrijke onderdelen getoetst;
 • Smart Check heeft als doel op specifiek en efficiënt het PV-systeem te checken op de belangrijke onderdelen en kleine corrigerende werkzaamheden uit te voeren.
 • Drone inspectie, hierbij wordt met behulp van een drone die is uitgerust met o.a. een warmtebeeld camera het systeem in beeld gebracht. Aansluitend wordt met speciale software de beelden geanalyseerd.

Lees hier alles over onze inspecties.

Eenvoudig, vul dit formulier in op onze website, mail naar servicedesk@pv-care.com of bel 085-130 63 95. We helpen je graag verder.

De scope 12 inspectie wordt volgens een gecertificeerd protocol uitgevoerd. De uitgangspunten zijn vastgelegd in technisch document 17 en 18.

Bij een aanvraag voor het verzekeren van een zonne-energiesysteem zal de verzekeraar zijn eisenpakket kenbaar maken, hierin staat o.a. vermeld welke inspectie wordt geëist met eventuele aanvullende voorwaarden.

Onderhoud2021-10-04T13:40:21+02:00

Onderhoud is behoud, en begint nadat het systeem operationeel is geworden. Het onderhoud kan bestaan uit onderstaande onderdelen en heeft tot doel om uw zonne-energiesysteem veilig en optimaal te laten functioneren.

 • Zonnepanelen reinigen;
 • Uitvoeren van keuringen en inspectie;
 • Hulp bij storingen;
 • Herstellen van wifi of communicatie van de omvormer;
 • Vervangen van defecte onderdelen zoals zonnepanelen, omvormers of optimizers.

Lees meer…

Om onze kwaliteit en professionaliteit te waarborgen maken wij gebruik de volgende normen en voorschriften:
NEN 1010, NEN 7250, NEN-EN-IEC 61439-1, NEN-EN-IEC 62446, SCIOS TD17, SCIOS TD18, Handleidingen en/of montage instructies leveranciers.

Monitoring2021-10-04T15:49:55+02:00

Met monitoring bewaken wij jouw systeem 24/7. Wanneer er onregelmatigheden zijn zoals een opbrengst die blijft achter, een paneel of een ander onderdeel wat defect is. Na signalering ondernemen wij direct actie om het probleem voor u op te lossen.

 1. Met monitoring kun je eenvoudig vaststellen dat het systeem naar behoren werkt.
 2. Door middel van onze monitoring weet je niet alleen dat het systeem werkt, maar ook of de opgewekte zonne-energie overeenkomt met de capaciteit van het systeem.

Lees hier meer over monitoring…

Nee, alle soorten en merken zonne-energiesystemen kunnen wij monitoren. Zelfs systemen die standaard niet zijn uitgerust met een monitoring optie kunnen wij monitoren. Dit kan door het installeren van onze unieke tool, waarmee wij maar ook u zelf via internet uw systeem kan volgen.

Serviceabonnementen2021-10-04T11:02:16+02:00

Bij PV Care kan je kiezen voor twee serviceabonnementen: Solar Plus en Solar Compleet. Sluit hier jouw abonnement af.

De prijs van jouw serviceabonnement hangt af van het soort abonnement en de grootte van jouw systeem. Bekijk hier de prijzen.

Met een serviceabonnement van PV Care heb je alles-in-een onderhoud voor jouw PV-systeem. Het onderhoud wordt uitgevoerd door gecertificeerde professionals, zo weet je dat jouw systeem in goede handen is. Wij zorgen ervoor dat jouw systeem maximale stroom opwekt en helemaal veilig is. Zodat jij 25 jaar lang zorgeloos kan genieten van de zon (en natuurlijk jouw rendement).

Reiniging2021-10-04T17:25:03+02:00

Het reinigen van de panelen is vereist, onafhankelijk onderzoek van TNO toont aan dat de opbrengst van de panelen tot zo’n 8% kan teruglopen door vervuiling. De vervuiling is afhankelijk van de omgeving, de vervuiling van de panelen op een boerenschuur is vele malen hoger dan in een woonwijk.

De vervuiling van de panelen is afhankelijk van de omgeving, de vervuiling van de panelen op een boerenschuur is vele malen hoger dan in een woonwijk. De vuistregel voor consumenten installaties in een woonwijk is, om de panelen 1 keer per 2 jaar te laten reinigen. Voor zakelijke installaties en bijzondere omgevingsfactoren, geven wij advies op maat.

Zonnepanelen kunnen het beste worden gereinigd met osmose water, dit bevat geen mineralen. Daarnaast heeft PV Care een speciaal reinigingsmiddel voor zonnepanelen wat de panelen niet aantast en een laagje achterlaat waardoor de panelen minder snel vuil worden.

Staat jouw vraag er niet tussen? Wij helpen je graag verder. Neem contact op met onze solar experts.

Contact
Ga naar de bovenkant