Scope 12 Inspectie

Scope 12 Inspectie

Op zoek naar een Scope 12 Inspectie voor zonnepanelen? Wij helpen je graag met een professionele en onafhankelijke inspectie. Met deze inspectie controleren we een zonne-energiesysteem aan de hand van de Scope 12 richtlijnen. Vraag direct jouw inspectie aan via ons formulier.

Wat houdt een Scope 12 Inspectie voor zonnepanelen in?

Scope 12 is een richtlijn speciaal voor controle van zonne-energiesystemen. Deze richtlijnen zijn gemaakt om de kwaliteit en veiligheid van alle zonne-energiesystemen te kunnen controleren. Hierdoor is het een duidelijke norm die de PV-branche gebruikt om zonne-energiesystemen te keuren.

Waar kijken wij naar tijdens de Scope 12 Inspectie?

Bij de Scope 12 Inspectie controleren we het complete zonne-energiesysteem. Dit is een controle op alle belangrijke punten voor veiligheid en goede werking van een systeem. Hierbij controleren we de zonnepanelen, (mirco-) omvormers of optimizers, bekabeling, wijze van montage en aansluiting, elektrische onderdelen, beveiliging en de documentatie van het systeem. Hiermee wordt een zonne-energiesysteem van top tot teen op alle belangrijke punten geïnspecteerd. Alleen gecertificeerde inspecteurs mogen Scope 12 inspecties uitvoeren. Zo weet je zeker dat de inspectie deskundig wordt uitgevoerd. Na afloop ontvang je een rapportage met daarin alle bevindingen en concrete actiepunten. Hierdoor zijn de verbeterpunten direct duidelijk en kunnen ze meteen uitgevoerd worden.

Scope 12 en verzekering

Een Scope 12 inspectie is nog niet verplicht voor alle zonne-energiesystemen. Vaak wordt er wel door verzekeraars een Scope 12 inspectie vereist. Zeker bij systemen met grote aantallen zonnepanelen (40+) is een inspectie gebruikelijk. Vraag bij jouw verzekeraar na wat de eisen zijn om jouw systeem te verzekeren.

Inspectie aanvragen

Vraag hier direct jouw inspectie aan.

Hulp nodig? Bel ons gerust voor advies over onze inspecties.

NL: 085-130 63 95
BE: 038-08 24 09

Alle inspecties

Scope 12 Inspectie
Periodieke inspectie zonnepanelen pv systeem
NEN1010 Inspectie
NEN1010 Inspectie zonnepanelen
Smart Check
PV Care Smart Check zonnepanelen
Drone Inspectie
Drone inspectie zonnepanelen pv systeem solar