Onderhoud

Onderhoud

Jouw zonne-energiesysteem is een waardevol bezit. Zorg daarom goed voor jouw investering! De beste zorg voor jouw systeem EN het milieu? Je bent op de juiste plek.

Wij voeren als specialist al ruim 10 jaar onderhoud uit aan zonnepaneel installaties. Bij alles wat wij doen staan we voor duurzaamheid en professionaliteit. Onderhoud van zonnepanelen, hulp bij storingen, reinigen van zonne-energiesystemen of verhuizen, we’ve got you. Wij hebben alles in huis om jouw panelen het hele jaar te laten shinen. Zo heb jij tijd over voor al die andere belangrijke dingen.

Ruim 10 jaar ervaring

Wij werken voor zowel bedrijven als consumenten en hebben ervaring met grote merken in de solarbranche zoals GoodWe en SolarEdge. Onze klussen verschillen van het vervangen van omvormers bij kleine systemen tot aan inspecties van grote zonneparken met duizenden panelen. Kortom: wij zijn er voor groot en klein.

Enkele systemen waar wij met energie aan werken.

BirdBlocker

Last van vogels achter de zonnepanelen? Ook daar is een oplossing voor. Door het plaatsen van een BirdBlocker worden de zijkanten van de panelen afgesloten voor vogels.

BirdBlocker voor vogels zonnepanelen

Waarom moeten zonnepanelen afgeschermd worden voor vogels?

Wanneer de luchtstroom onder de panelen wordt belemmerd door takken en vogelnesten gaat de opbrengst van het zonne-energiesysteem achteruit. Deze luchtstroom onder de panelen zorgen namelijk voor ventilatie en verkoeling. Hoe warmer panelen worden, hoe minder ze opwekken. Daarnaast is er ook een verhoogd risico op brand. Vogels kunnen ook zorgen voor geluidsoverlast en beschadiging aan de panelen. Daarom geeft de huidige NEN normering aan dat de bekabeling beschermt dient te worden tegen ongedierte, knaagdieren en vogels. Vogels weghouden onder panelen is dus beter voor het zonne-energiesysteem en de voortplanting van de vogels.

Waar kunnen we jou mee helpen?

We denken graag met je mee.

Contact

Downloads

Onze diensten

Storing
Defecten
onderhoud zonnepanelen pv systeem
Reinigen
Demonteren