Garantie PV-systemen vervalt zonder onderhoud.

Zonnepanelen, omvormers en andere onderdelen van een zonne-energiesysteem hebben vaak jarenlange garantie, soms tot wel 25 jaar. Vaak vervalt deze garantie echter als er geen onderhoud wordt uitgevoerd aan het zonne-energiesysteem. Periodiek onderhoud is dus vereist om garantie te behouden. We hebben voor jou alvast de kleine lettertjes in de garantieverklaring gelezen, lees verder om erachter te komen hoe de garantie op zonne-energiesystemen behouden blijft.

Scope 12 keuring voor zonnepanelen

Het klopt dat zonne-energiesystemen weinig onderhoud nodig hebben. Toch is enige onderhoud wel vereist om een systeem veilig te houden en goed te laten presteren. Eens in de zoveel tijd dient een zonne-energiesysteem geïnspecteerd en schoongemaakt te worden. Denk hierbij aan controleren op veiligheid van het systeem, het meten van enkele waarden en het schoonmaken van de omvormers en zonnepanelen. Onderhoud is niet alleen van belang voor de veiligheid en een optimaal rendement, het is ook vereist om de garantie op een zonne-energiesysteem te behouden. In de garantieverklaring van fabrikanten van zonnepanelen en omvormers staat vaak dat professioneel en aantoonbaar onderhoud nodig is om aanspraak te maken op de garantie. Kortgezegd: geen onderhoud = geen garantie.

Hoe vaak en welk soort onderhoud dient er uitgevoerd te worden?

De frequentie van het onderhoud verschilt per fabrikant en per product. Onderhoud voor de garantie komt vaak neer op monitoring, reinigen, doormeten en verhelpen van storingen. Door het goed onderhouden van zonne-energiesystemen blijft een zonne-energiesysteem in goede conditie. Op deze manier weet de fabrikant dat problemen die optreden niet komen door een gebrek aan onderhoud. Daarnaast wekt een goed onderhouden systeem meer energie op en gaan zonnepanelen en omvormers langer mee.

Onderhouden van zonne-energiesystemen, we helpen je graag.

Om ervoor te zorgen dat er garantie is op alle onderdelen van een zonne-energiesysteem dient er dus periodiek onderhoud uitgevoerd te worden. Niemand zit te wachten op hoge kosten omdat de garantie op bijvoorbeeld de zonnepanelen of een omvormer is verlopen. Voorkom vervelende verassingen en laat zonne-energiesystemen periodiek onderhouden. Met een serviceabonnement van PV Care kan dit al op een voordelige manier. Wij helpen je graag met monitoring, inspectie, reiniging en het verhelpen van storingen.

Bekijk serviceabonnementen

Onze recente berichten: